Reading time: 2 minutes

Oplossingsprovider van virtuele ICT-kantooropslag kiest voor Syneto voor opslag met hoge beschikbaarheid op VMware Hypervisors


België, Brussel – 20 juli 2015 – Syneto, lde Europese fabrikant van de meest geavanceerde arrays in de opslagindustrie, is gekozen door, Saphico ICT, de oplossingsleverancier van virtuele kantooropslag uit Brussel om 24TB klantgegevens te beschermen op zijn VMware Hypervisors. Saphico ICT werd aan Syneto geïntroduceerd via zijn partner S3S, die hoogwaardige oplossingen voor ICT-infrastructuur ontwerpt en ontwikkelt.

Saphico ICT heeft gekozen voor een cluster met hoge beschikbaarheid en twee knooppunten op basis van de Ultra 220 hybride uniforme opslag van Syneto geïntegreerd met bestaande JBOD’s als gedeelde opslag. Het systeem draait op Syneto Storage OSsoftware. Syneto werd gekozen voor de kracht van de analytics enginevan zijn technologie, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en prijs-prestatieverhouding.

Saphico ICT implementeert opslagoplossingen waarop klanten hun bedrijfskritische gegevens bewaren, voornamelijk op VMware Hypervisors. Deze moeten 24/7 beschikbaar zijn en uitvaltijd is geen optie.

Het ICT-team van Saphico ICT had een nieuwe opslagoplossing nodig, die meer inzicht zou geven over welke informatie wordt opgeslagen om potentiële knelpunten in zijn datacenter te voorkomen. De primaire opslagvereisten voor Saphico ICT waren verbonden aan virtualisatie. De attributen waar het team van Saphico ICT specifiek naar zocht, waren een ZFS-bestandssysteem, een open-source-kern op basis van een sterke gemeenschap, een PowerCluster voor technologie met een hoge beschikbaarheid en vooral een sterke analytics engine.

De oude opslaghardware van het bedrijf beschikte niet over een analytics engine, waardoor het team lastig kon achterhalen wat er binnen in de infrastructuur gaande was vanuit een prestatieperspectief. Hierdoor was het een uitdaging voor het team om knelpunten op te lossen.

“We konden de Ultra Series-array makkelijk in onze bestaande opslagomgeving integreren. Het resultaat is een drastisch verbeterde infrastructuur met veel snellere ophaaltijden en significant verbeterde productiviteit. Dankzij Syneto hebben we onze administratietijden kunnen verminderen van verschillende uren per dag naar slechts enkele minuten,”

zegt Philippe De Groote, oprichter van Saphico ICT.
“Syneto was een duidelijke keuze voor Saphico ICT aangezien het aan alle voorwaarden voldeed. De klant vereiste een oplossing die makkelijk te installeren, betrouwbaar, snel en toch ook betaalbaar is. De implementatie zal voor een significante verbetering zorgen, wat Saphico helpt bij het verkrijgen van een nog betere concurrentiepositie ooit,”

zegt Roel de Frene, CEO bij S3S
“Het verschil dat onze Ultra Series-array heeft gemaakt bij Saphico toont de kwaliteiten van onze oplossingen: zeer betrouwbaar, kosteneffectief en makkelijk te gebruiken. We verwachten een significant rendement voor Saphico ICT, dankzij de implementatie van onze Ultra Series-array”

Over Syneto

LSyneto ontwikkelt en bouwt met een passie de meest gebruiksvriendelijke opslagarrays die tegenwoordig beschikbaar zijn. We zijn snel en waarderen echte interactie, bruikbare producten, samenwerking met klanten en responsiviteit. Daarom is het onze missie om intuïtieve, prachtig gebouwde en obsessief vervaardigde oplossingen aan te bieden voor gegevensopslag die een uitzonderlijke gebruikerservaring leveren. Bezoek onze website www.syneto.eu of volg ons op twitter voor meer informatie.


Get Saphico Customer Win Press KitSpecially created image & document press kit


Voor verdere informatie: 

A3 Communications – PR-specialisten op het gebied van opslag en virtualisatie

Federica Monsone / Greg McEwan